Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Betyárleves gyomai módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg sertés szűzérme
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg házi füstölt kolbász
  • 40 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 5 dkg tarhonya
  • 10 dkg üveges konzervlecsó
  • 1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

 

Egy kanál olajban megpirítjuk a tarhonyát, a kockára vágott hagymát, szalonnát és a karikára vágott házi füstölt kolbászt. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, burgonyát, zöldségeket, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a konzervlecsót, megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kevergetés alatt, fedő alatt 10 percig pároljuk. 1 liter vízzel felöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. Aki szereti, cseresznye paprikával erőt adhat neki.