Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos burgonyakrémleves pirított mandulával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 3 db bazsalikomlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 kk. Vegeta
  • só, bors

Elkészítési mód:
A vöröshagymát kockákra a héjától megtisztított burgonyát karikákra, a bazsalikomlevelet finomra vágjuk. Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a burgonyát, a bazsalikomlevelet. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval, borssal ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tojássárgjával simára kevert tejszínt és még egyszer felforraljuk. Találásnál vajon pirított, szeletelt mandulával megszórjuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben