Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Borjú gulyásleves Silver Major módra

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg szürkemarha borjúcomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 30 dkg burgonya
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítési mód:

A borjúcombot, a szalonnát, a hagymát, a zöld paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöld paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük azaz egy finom szaftos pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. A tojást és a lisztet összekeverjük, sóval ízesítjük és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásba lévő levesbe. Petrezselyem zöldjével meghintve forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben