Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg szürkemarha borjúcomb
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 db zöld paprika
2 db paradicsom
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
30 dkg burgonya
1 cs. petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
5 dkg mangalicazsír
2 db tojás
10 dkg liszt
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
só, bors
Elkészítési mód:
A borjúcombot, a szalonnát, a hagymát, a zöld paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöld paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük azaz egy finom szaftos pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. A tojást és a lisztet összekeverjük, sóval ízesítjük és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásba lévő levesbe. Petrezselyem zöldjével meghintve forrón tálaljuk.