Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Birsalma krémleves tört pirított mandulával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 ü. birsalmakompót
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 5 dkg tört mandula
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A birsalmakompótot a levével együtt leturmixoljuk, egy lábasba rakjuk, majd 4 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a csipet sót és a vaníliás cukrot. Szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. 10 percig főzzük, és tejszínnel dúsítjuk. Egy forralás után hagyjuk kihűlni. Hűtőbe tesszük. Tálalásnál megszórjuk vajban pirított tört mandulával, és birsalmaszeletekkel díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben