Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos kelbimbókrémleves pirított magvakkal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg kelbimbó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 levél bazsalikom
  • 1 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 3dkg pirított magvak
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A megmosott kelbimbót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát és a bazsalikomleveleket olajon megdinszteljük, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Botmixszerrel krémesítjük. A tejjel a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk a püréhez majd egy forralás után díszítve pirított magvakkal tálaljuk.