Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg marhacomb
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg eperlevél tészta
Elkészítési mód:
A húst jól átmossuk, egy fazékba tesszük, vízzel felöntjük, forrástól számítva 10 percig megabáljuk, majd a levet leöntjük róla, és felöntjük 1.5 l vízzel, hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felforraljuk, sóval, szemes borssal ízesítjük és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Közben kifőzzük a tésztát. A levest leszűrjük, a húst és a zöldségeket kockákra vágjuk, egy tálba belerakjuk az eperlevéllel együtt és forró levessel felöntve tálaljuk.