Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg marha lábszár
20 dkg erdei gombamix (mélyhűtött)
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 cs. citromfű
1 db tv paprika
2 db paradicsom
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
40 dkg burgonya
1 csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
5 dkg mangalicazsír
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
só, bors
Elkészítési mód:
A marha lábszárt, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet, a citromfüvet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított forrázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a gombát. Zsírjára pörköljük, meghintjük piros paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.