Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Birkagulyás

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre):

  • 40 dkg birkacomb
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg lecsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát, a faggyútól megtisztított húst, a zöldségeket, a héjától megtisztított burgonyát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, a burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Paprikával díszítve, forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben