Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos, póréhagymás spárgakrémleves, vele főtt húsával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg zöldspárga
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • csipet fehérbors

Elkészítési mód:


A spárga fejét levágjuk, majd félre rakjuk. A póréhagymát, a bazsalikom leveleket finomra, és a spárga szárát karikákra vágjuk. A spárga fejét, a póréhagymával együtt vajban megdinszteljük, majd felöntjük 6 dl vízzel, azután forrástól számítva, kb. 3-4 perc alatt puhára főzzük, sóval és fehérborssal ízesítjük. A karikákra vágott spárgaszárat botmixerrel turmixoljuk, majd hozzáadjuk a leveshez, azt követően egy forralás után tejszínnel simára kevert tojássárgájával krémesre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben