Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos gazpacho

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg érett paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db uborka
  • 1 db cukkini
  • 1 db hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 4 levél friss bazsalikom
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk. A zöldpaprikát, az uborkát, a cukkinit, a hagymát és a répát apró kockákra, a fokhagymát karikákra, a bazsalikomot, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A zöldségekből 1-1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, a friss fűszereket, sóval, balzsamecettel ízesítjük, majd felöntjük 8 dl jéghideg vízzel, krémesítjük, utána lefedjük, és hűtőben pihentetjük. Tálaláskor a félretett zöldségekkel és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.
 

Bazsalikomos gazpacho (4 főre)      
       
paradicsom  0,60 kg 170 Ft / kg 102 Ft.
zöldpaprika 0,20 kg 150 Ft/ kg 32 Ft.
uborka 0,20 kg 180 Ft / kg 36 Ft.
cukkini 0,20 kg 160 Ft / kg 30 Ft.
vöröshagyma 0,05 kg 239 Ft/ kg 12 Ft.
sárgarépa  0,10 kg 140 Ft / kg 14 Ft.
fokhagyma     0,02 kg 649 Ft/kg 13 Ft.
balzsamecet 0,05 l 1 098 Ft/l 54 Ft.
petrezselyemzöldje 1 cs. 89 Ft/ cs. 89 Ft. 
friss bazsalikom 0,02 kg 12 450 Ft/kg 166 Ft.
olivaolaj 0,02 l 1 399 Ft/l 28 Ft.
     
      576 Ft. : 4=  144 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben