Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos karalábépüré leves kolozsvári szalonnával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg karalábé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 cs. bazsalikomlevél
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors

Elkészítési mód:
A karalábét megtisztítjuk, kockára a bazsalikomlevelet pedig finomra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Felöntjük 8 dl vízzel, sóval-borssal ízesítjük, puhára főzzük és botmixerrel krémesítjük. Közben a kolozsvári szalonnát négy szeletre vágjuk, bevagdaljuk, azután megsütjük. A forró levest sült szalonnával és bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
 

karalábé 2 db 95 Ft/ db 190 Ft.
olivaolaj 0,02 l 1999Ft / l 40 Ft.
bazsalikomlevél 1/2 cs. 249 Ft/ csomag 125 Ft.
kolozsvári szalonna 0,20 kg 1650 Ft/ kg 330 Ft.
      685 Ft. : 4=  170 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben