Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zöldségrózsa leves árpagyöngyével

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg karfiol
  • 10 dkg árpagyöngye
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítési mód:
Az árpagyöngyét 2 óra hosszára beáztatjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. A csirkeaprólékot egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, majd a levet leöntjük róla. Ismét felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott fokhagymát, sóval ízesítjük, egy forralás után, kb. 1 óra alatt alaplevet készítünk belőle, majd leszűrjük. A levesbe belerakjuk a zöldségrózsákat, a menet közben megfőzött árpagyöngyét, és rövid idő alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.
 

csirkeaprólék  0,50 kg 539 Ft / kg 270 Ft.
brokkoli 0,20 kg 458 Ft / kg 92 Ft.
karfiol 0,20 kg 290 Ft / kg 58 Ft.
árpagyöngye  0,10 kg 482 Ft / kg 48 Ft.
fokhagyma  0,01 kg 1099 Ft / kg 11 Ft.
     
      479 Ft: 4 = 120 Ft/fő