Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Avokádó-krémleves zöldségraguval

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg avokádó
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db cukkini
  • 1 fej édeskömény
  • 2 db paradicsom

Elkészítési mód:
A cukkinit, az édesköményt és a paradicsomot kockára vágjuk, sóval ízesítjük, és összekeverjük. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, azután botmixerrel krémesítjük. Az avokádókrémet felöntjük 8 dl enyhén sós vízzel, 10 percig főzzük, majd a tojássárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk. Egy forralás után tálaljuk, mellé zöldségragut kínálunk. Aki szereti az erőset, annak csilipaprikát ajánlok hozzá.

 

Avokádó 0,8 kg 1750 Ft/kg 1400 Ft.
Tejszín 0,1 l 718 Ft/l 72 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
Cukkini 0,4 kg 198 Ft/kg 80 Ft.
Édeskömény 1 fej 549 Ft/db 549 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 199 Ft/kg 40 Ft.
       
      2171 Ft: 4 = 540 Ft/fő