Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Bazsalikomos medvehagymás zellerkrémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg zellergumó
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • só, bors


Elkészítési mód:
A tisztított kockákra vágott zellert 5 dl vízben felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük, leszűrjük, a levét félrerakjuk. A medvehagymát, a bazsalikomot, valamint a főtt zellert leturmixoljuk, vajban megdinszteljük, majd felöntjük a lével, hozzáadjuk a tejet és az egészet krémesre főzzük.

Zellergumó 0,4 kg 219 Ft/kg 88 Ft.
Medvehagyma 1 cs. 149 Ft/cs 149 Ft.
Bazsalikom 1 cs. 199 Ft/cs 199 Ft.
Vaj 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Tej 0,1 l 169 Ft/l 17 Ft.
       
      483 Ft: 4 = 120 Ft/fő