Hozzávalók(8 személyre):
A tésztához:
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
csipetnyi só
6 tojás
15 dkg 50 %-os kakaótartalmú csoki
15 dkg liszt
A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg kakaópor
csipetnyi só
20 dkg porcukor
1 db vaníliarúd
2 dl tejszín
A csoki mázhoz:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
A margarint, a porcukrot, a sót és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét, és az egészet jól összedolgozzuk. Ezt követően a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a meglévő masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 190 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a sót és a vaníliarúdból kikapart magokat. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel, majd félretesszük. A mázhoz a vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csoki mázat készítünk.
A desszert összeállítása: A krémet kétfelé osztjuk, és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, felszeleteljük, azután gitterrácsra rakjuk és egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal. Tálalás előtt minimum 2 órán keresztül hűtőben tároljuk. Téglalap alakúra szeletelve, csokidarabbal díszítve kínáljuk.