Hozzávalók:
(10 személyre)(450 kcal/fő)
6 db tojás
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
Elkészítési mód:A tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készített kemény habbal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 200 °C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
Hozzávalók:
4 db tojás
2 cs. vaníliás puding
6 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 tubus tejszínhab díszítéshez
Elkészítési mód:A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt piskótát hosszába kettévágjuk. A krémet kétfelé osztjuk. Egyik felét elosztjuk egyenletesen a piskótalapon, majd a másik piskótalappal lefedjük és a maradék krémet ismét elkenjük. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyenlő szeletekre vágjuk és tejszínhabbal díszítjük.