Hozzávalók:
(10 személyre)(470 kcal/ fő)
Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 db tojás
1 csomag sütőpor
3 ek. tej
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál kakaópor
Elkészítési mód:
A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsiben, 200 °C-on előmelegített sütőben egyenként megsütjük.
Töltelék:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
15 dkg darált mandula
1 kávéskanál fahéj
Elkészítési mód:
A tejből, búzadarából sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra vert vajat, a reszelt citromhéját és a citromlevet. Simára keverjük, majd kettéosztjuk. A kész krémet az egyik sült tésztalapra egyenletesen elkenjük, a másik sült tésztalapot ráhelyezzük, majd a krém másik felével betakarjuk. A tetejét megszórjuk őrölt fahéjas mandulával. Kockára vágva, citrommal díszítve tálaljuk.