Hozzávalók:
(4 személyre) (340 kcal)
4 db tojásfehérje
5 dkg porcukor
8 dl tej
4 db tojássárgája
5 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítési mód:A tojásfehérjét egy csipet sóval és porcukorral ízesítve kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk, majd kanállal beleszaggatjuk a tojásfehérjehabot. Óvatos kevergetés mellett 4-5 percig főzzük a galuskákat, majd kiszedjük. A tojássárgáját egy csipet sóval, a cukrokkal, langyos tejjel habosra keverjük. Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyosan krémes nem lesz, azután a galuskával együtt hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hozzáadjuk a galuskákat és mentalevéllel díszítve kínáljuk.