Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcal/fő)
Tészta
30 dkg liszt
4 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg kakaópor
3 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
Töltelék
3 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
1 kk. zselatin
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg magozott meggy
1 tubus tejszínhab
Csokoládémáz
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
Elkészítési mód:A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót összekeverjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a vajjal, cukrokkal alacsony fokozaton robotgéppel egyenként habosra kikevert tojásokat, és tésztát készítünk belőle. Egy sütőlapot sütőpapírral leterítünk és a tésztát egyenletesen téglalapformára elterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírtól óvatosan leválasztva egy folpackkal kibélelt őzgerincformába helyezzük. A megmaradt piskótából egy akkora téglalapot vágunk, hogy a forma talpát a végén befedjük vele. Közben elkészítjük a csokis tölteléket. A tejszínbe beletördeljük a csokit, vaníliás cukorral ízesítjük, krémesre főzzük, hozzáadjuk a zselatint, majd hagyjuk kihűlni és beleöntjük a piskótával bélelt formába. Sorba egymás mellé szemenként belerakjuk a meggyet. A tubusos tejszínhabbal lefedjük, azután téglalap alakú piskótalappal letakarjuk. 2-3 órán keresztül hűtőbe tároljuk. Menet közben csokoládémázat készítünk. Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Az őzgerincformából egy gitterrácsra kiöntjük a süteményt és a simára kevert csokoládéval bevonjuk, majd hűtőbe rakjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük. Gyümölccsel tálalhatjuk.
Tipp: Ízlés szerint fehér csokoládéval is díszíthetjük.