topbar
fejlec01

desszert Diós citromszelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcal/fő)

A tésztához:

5 db tojás

15 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 tk. szódabikarbóna

1 db citrom


A krémhez:

3 db tojássárgája

5 dkg porcukor

10 dkg margarin

15 dkg darált dió

A mázhoz:

20 dkg porcukor

3 ek. citromlé

 

Elkészítési mód:

Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A kivajazott tepsit liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben