Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcal/fő)
A tésztához:
5 db tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 db citrom
A krémhez:
3 db tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg darált dió
A mázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. citromlé
Elkészítési mód:
Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A kivajazott tepsit liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.