topbar
fejlec01

desszert Franciakrémes

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

25 dkg liszt

1 db tojás

1 ek. ecet

1 dl tejföl

egy csipet só

 

A vaníliakrémhez:

1 l tej

4 db tojás

25 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

12 dkg liszt

 

A habhoz:

5 dl tejszín

1 cs. vaníliás cukor

 

A mázhoz:

1 tk. instant kávé

20 dkg cukor

7 dkg vaj

1 dl tej

 

Elkészítési mód:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Menet közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgájához hozzáadjuk az 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét, és simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és beletesszük a cukor másik felét, majd a tojásos masszát, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukor másik felével, visszatesszük a gázra, és lassú tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 perc alatt készre főzzük. Közben a tésztából két lapot nyújtunk. Egyesével egy nagyobb tepsi hátuljára sütőpapírra fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 170 °C-on, kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Hab: A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá felverjük. Amikor a tésztalapok kihűltek, az egyik lapra rákenjük a vaníliakrémet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután rákenjük a tejszínhabréteget.

Máz: A mázhoz instant kávét feloldunk tejben. Beletesszük a cukrot, majd lassú tűzön kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, hozzákeverjük a vajat. A mázat rásimítjuk a másik tésztalap tetejére. Miután megszáradt a máz, felkockázva tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben