topbar
fejlec01

desszert Diós répatorta

 

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

25 dkg barna cukor

1 cs. vaníliás cukor

3 db tojás

1 dl olaj

15 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

2 tk. sütőpor

10 dkg darált dió

1 tk. őrölt fahéj

1 tk. őrölt szegfűszeg

1 tk. őrölt gyömbér

40 dkg sárgarépa

1 db narancs reszelt héja

 

A krémhez:

25 dkg krémsajt

5 dkg vaj

1 db citrom reszelt héja

20 dkg porcukor

 

A tetejére:

5 dkg baracklekvár

A mázhoz:

10 dkg fehér csokoládé

5 dkg vaj

50 ml habtejszín

 

Elkészítési mód:

A cukrokkal habosra vert tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a liszteket, a sütőport, a darált diót és a fűszereket. Ezt követően beletesszük a lereszelt sárgarépát és narancs héját. Kivajazott tortaformában, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Menet közben a krémsajtot szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt citrom héját és a porcukrot. A kihűlt tortát keresztbe vágjuk, annak alsó részét beborítjuk a krémmel, azután rátesszük a tetejét és baracklekvárral megkenjük. Végül elkészítjük a mázat. A fehércsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben