Hozzávalók:
(10 személyre) (500 kcal/fő)
A tésztához:
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
50 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás
1 csipet só
A töltelékhez:
20 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
10 dkg vaj
A kenéshez:
1 tojássárgája
Elkészítési mód:
Az élesztőt a tejjel 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2 órán keresztül meleg helyen kelesztjük a tésztát. Azt követően vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd a cukorral összekevert kakaóval egyenletesen meghintjük. Szorosan felcsavarjuk, és ujjnyi vastagra szeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Végezetül megkenjük a felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180⁰C-on aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.