topbar
fejlec01

desszert Mini kakaós csiga

Hozzávalók:
(10 személyre) (500 kcal/fő)

A tésztához:

2 dkg élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
50 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás
1 csipet só

A töltelékhez:

20 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
10 dkg vaj

A kenéshez:

1 tojássárgája

Elkészítési mód:

Az élesztőt a tejjel 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2 órán keresztül meleg helyen kelesztjük a tésztát. Azt követően vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd a cukorral összekevert kakaóval egyenletesen meghintjük. Szorosan felcsavarjuk, és ujjnyi vastagra szeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Végezetül megkenjük a felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180⁰C-on aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben