topbar
fejlec01

desszert Almás fahéjas golyók

Hozzávalók:
(8 személyre) (200 kcal/fő)

6 db közepes alma
1 dkg vaj
1 ek. fahéj
10 dkg cukor
15 dkg darált keksz
1 ek. kakaópor
Hempergetéshez:
1 ek. kakaópor
1 ek. fahéj


Elkészítési mód:

A héjától megtisztított almákat lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, cukorral és őrölt fahéjjal összekeverjük. Vajon pár perc alatt puhára pároljuk, és hagyjuk kihűlni. Azután összedolgozzuk a darált keksszel és a kakaóval. Diónyikat csípünk, és a két tenyerünk között golyókat formázunk belőle. A kakaót a fahéjjal összekeverjük, majd ebbe hempergetjük a golyókat. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben