Hozzávalók:
(4 személyre)
6 db tojás
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
5 dl tej
2 ek vaj
8 dkg mazsola
porcukor (a tálaláshoz)
baracklekvár
só
Elkészítési mód:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrokat, és habverővel elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citrom reszelt héjat és a tejjel lassanként felengedve egy sűrű csomómentes palacsintatészta masszát keverünk, azután ebbe a masszába beleszórjuk a mazsolát. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, és óvatosan belekeverjük a tésztamasszába. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a vajat, majd beleöntjük a sűrű tésztánkat, és lassú tűzön elkezdjük sütni, addig, amíg kezd megszilárdulni és az alja picit megpirul, majd átforgatjuk, a másik felét is megsütjük, időnként villával darabokra szaggatjuk, állandó sütés mellett addig ismételjük ezt a folyamatot, amíg egy szép aranybarna morzsát kapunk. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral forrón tálaljuk.