topbar
fejlec01

Desszert császármorzsaHozzávalók:
(4 személyre)

6 db tojás
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
5 dl tej
2 ek vaj
8 dkg mazsola
porcukor (a tálaláshoz)
baracklekvár

 

Elkészítési mód:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrokat, és habverővel elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a citrom reszelt héjat és a tejjel lassanként felengedve egy sűrű csomómentes palacsintatészta masszát keverünk, azután ebbe a masszába beleszórjuk a mazsolát. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, és óvatosan belekeverjük a tésztamasszába. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a vajat, majd beleöntjük a sűrű tésztánkat, és lassú tűzön elkezdjük sütni, addig, amíg kezd megszilárdulni és az alja picit megpirul, majd átforgatjuk, a másik felét is megsütjük, időnként villával darabokra szaggatjuk, állandó sütés mellett addig ismételjük ezt a folyamatot, amíg egy szép aranybarna morzsát kapunk. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral forrón tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben