topbar
fejlec01

desszert Áfonyás tarka linzer

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg finomliszt
15 dkg rétes liszt
10 dkg kakaópor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tk. citromlé
2 kk. sütőpor
1 t. vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 kis üveg áfonyalekvár

 

Elkészítési mód:

A kakaóporon és az áfonyalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk, 1/3 és 2/3 arányban. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, ezt követően a tésztákat 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztákat lisztes deszkán külön-külön vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával mind a két tésztát vegyesen kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk tetszés szerint a kakaós és a sima sült lukas tésztával. Porcukorral meghintve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben