Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg finomliszt
15 dkg rétes liszt
10 dkg kakaópor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tk. citromlé
2 kk. sütőpor
1 t. vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 kis üveg áfonyalekvár
Elkészítési mód:
A kakaóporon és az áfonyalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk, 1/3 és 2/3 arányban. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, ezt követően a tésztákat 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztákat lisztes deszkán külön-külön vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával mind a két tésztát vegyesen kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk tetszés szerint a kakaós és a sima sült lukas tésztával. Porcukorral meghintve tálaljuk.