Hozzávalók:
(4 személyre)
1 cs. réteslap
4 db banán
1 tábla étcsoki
0,5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítési mód:
A csokoládét a tejjel vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk. A réteslapot szétterítjük, vékonyan megvajazzuk és rácsorgatunk az olvasztott csokoládéból. Azután a banán szélességének megfelelően hosszában elvágjuk a tésztát, majd óvatosan egyesével feltekerjük a héjától megtisztított banánokat. Sütőpapírral borított tepsibe rakjuk, a tetejét is vékonyan megvajazzuk és 180 °C-os előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel felszeleteljük. A maradék csokoládéöntettel ízlés szerint meglocsolva, kókusszal megszórva tálaljuk.


