topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 ek. cukor
40 dkg liszt
1 db tojás
50 dkg káposzta
2 ek. zsír
só, bors

Elkészítési mód:
Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral és egy csipet sóval, hagyjuk felfutni, majd jól összegyúrjuk a liszttel és 1 ek. zsírral. Félretesszük pihenni, míg duplájára kel a tészta. Közben ledaráljuk a káposztát, besózzuk és kb. 20 percig állni hagyjuk. Azután kinyomkodjuk a levét, sóval, borssal ízesítjük, majd a maradék zsíron alacsony hőfokon fedő alatt megdinszteljük. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk és egyenként kör alakúra formázzuk. 8 adagra elosztjuk a dinsztelt káposztát, azután rárakjuk a kör alakú tésztánkra, félhold alakban összehajtjuk és a villa hegyével végignyomkodva lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, néhány helyen villával megszurkáljuk, megkenjük enyhén sós felvert tojással, majd 180 ℃-on aranybarnára sütjük. Friss kaporral és kapormártással kínáljuk.

A kapormártáshoz:

5 dkg vaj
2 ek. liszt
1 dl tej
10 dkg tejföl
1 cs. kapor
1 ek. cukor
1 ek. citromlé
só, bors

Elkészítési mód:
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, megszórjuk liszttel, 1-2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, felöntjük tejjel, simára keverjük, tejföllel krémesítjük, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük, azután kb. 5 perc alatt készre főzzük.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben