Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg tehéntúró
10 dkg búzadara
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom héja
5 dkg cukor
porcukor
20 dkg ribizli
10 dkg málna
20 dkg áfonya
1 dl málnaszörp
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a reszelt citromhéjával, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben kifőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk és porcukorral meghintjük. A málnaszörpöt 1 dl vízzel felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, azután erdei gyümölcsökkel esztétikusan tálaljuk a gombócokkal.