topbar
fejlec01

Túrógombóc erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg tehéntúró
10 dkg búzadara
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom héja 
5 dkg cukor
porcukor
20 dkg ribizli
10 dkg málna
20 dkg áfonya
1 dl málnaszörp
1 ek. olaj

Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a reszelt citromhéjával, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben kifőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk és porcukorral meghintjük. A málnaszörpöt 1 dl vízzel felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, azután erdei gyümölcsökkel esztétikusan tálaljuk a gombócokkal.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben