Hozzávalók (10 személyre):
Tésztához:
4 db tojás
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
4 ek. olívaolaj
Töltelék:
40 dkg darált háztartási keksz
10 dkg kakaópor
15 dkg vaj
2 dl tej
15 dkg kristálycukor
½ dl rumaroma
Csokimáz:
20 dkg étcsoki
½ dl étolaj
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük. Menet közben elkészítjük a tölteléket. A kekszet összekeverjük a kakaóporral. A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a rumaromát, botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a kakaóporos darált kekszet és jól összedolgozzuk. A masszát egyenletesen elterítjük a sült tésztára. Egy fém keverőtálban gőz felett a csokoládét olajjal felolvasztjuk, és habverővel simára keverjük, majd bevonjuk a tésztát. Min. 2 órán keresztül hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt téglalap alakúra szeleteljük. Körtével díszítve tálaljuk.