Hozzávalók: (10 személyre)
2 cs. rétestészta
50 dkg darált mák
50 dkg cukor
3 dl tej
2 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 ek. olaj
Illatos meggyragu:
Hozzávalók:
1 üv. meggy
1 kk. szegfűbors
1 kk. szegfűszeg
1 cs. mentalevél
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési mód:
A cukrot a tejjel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a mákot, a reszelt citrom héját, a mazsolát és kb. 5 perc alatt készre főzzük. A rétestésztát szétterítjük, megspricceljük olajjal, elterítjük rajta a kihűlt mákos tölteléket, majd óvatosan feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük olajba mártott kenőtollal, jó forró sütőbe téve, pirosra és ropogósra sütjük. Közben egy edénybe a magozott meggyet felforraljuk, beízesítjük, illatosítjuk a hozzávaló fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrozott rétes mellé szervírozzuk.