Hozzávalók:
(10 személyre)
45 dkg rétesliszt
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dkg élesztő
5 dkg porcukor
csipet só
1 tojássárgája (a tészta kenéséhez)
A töltelékhez:
3 dl tej
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg darált mák
1 kk. őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola
reszelt citromhéj
Elkészítési mód:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, csipet sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Közben a töltelékhez a tejet elkeverjük a cukrokkal, felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot és a mazsolát, őrölt szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal illatosítjuk, majd összekeverjük és félrerakjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, egyenként megtöltjük a máktöltelékkel, feltekerjük, és a vajjal kikent sütőlapon patkóalakúra formáljuk, majd meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk. Megkenjük tojássárgájával, és 150°C-os sütőben készre sütjük.