Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
3 tojás
25 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 l tej
1 ek. tejföl
5 dkg vaj
1 narancs
1 kk. őrölt fahéj
só
A krémhez:
1,2 l tej
15 dkg kristálycukor
3 dl narancslé
30 dkg búzadara
1 ek. zselatin
A csokoládémázhoz:
15 dkg étcsokoládé
3 ek. étolaj
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kivajazott, kilisztezett tepsiben 180○C-on, kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a krém hozzávalóit megfőzzük, majd egy fém keverőtálban vízgőz felett a csokoládét olajjal felolvasztjuk, és habverővel simára keverjük. A piskótát kerek formával egyenként kiszúrjuk, rákenjük a krémet, és bevonjuk csokoládémázzal. Végül min. 3 órán keresztül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálalás előtt a formákat lehúzzuk a desszertről, és reszelt narancshéjjal díszítjük.