topbar
fejlec01

 foetel Harcsapaprikás tejfölös kapros tepertős túrós csuszával

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)
 

60 dkg harcsafilé

5 dkg zsír

1 kis fej vöröshagyma

1 db tv paprika

2 db paradicsom

1 csokor kapor

2 ek. liszt

3 dl tejföl

20 dkg házi csuszatészta

30 dkg túró

20 dkg füstölt kenyérszalonna

2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika

só, bors
 

Elkészítési mód:

A filézett harcsát, a szalonnát, a tv paprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra, a kaprot finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tv paprikát, a kaprot és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott halat, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk. Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük. A túrót a 2 dl tejföllel és a tésztával összekeverjük. 150 °C –os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a harcsapaprikás mellé. A tetejét megszórjuk a sült szalonnával.

 
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben