topbar
fejlec01

foetel Gombás csirkemellbelső rösztivel

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg csirkemellbelső
40 dkg szeletelt csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. olaj
3 dkg liszt
só, bors

Elkészítési mód:

A csirkemellbelsőt sóval ízesítjük, kevés olajon egy serpenyőben pirosra sütjük. A felszeletelt gombát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a karikákra vágott fokhagymát. Liszttel meghintjük, összekeverjük, majd felöntjük a csirkehúsalaplével. Állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Hozzáadjuk a sült csirkemellbelsőt, tejföllel dúsítjuk, egy forralás után a menet közben kisütött rösztivel esztétikusan tálaljuk.

 

Röszti

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát egészben, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát finomra vágjuk, aztán olajon megpirítjuk. Összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval ízesítjük, és lapos kerek tallérokat formázzuk belőle. Egy serpenyőben olajon lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben