topbar
fejlec01

foetel Csirke supreme mázas bundában gyömbéres currys rizstésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db bőrös csirkemell filé szárnytővel
20 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
3 ek. méz
2 ek. mustár
2 ek. szójaszósz
5 dkg szezámmag
40 dkg rizstészta
1 db póréhagyma
1 db cukkíni
20 dkg sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
5 dkg gyömbér
1 kis konzerv sűrű kókusztej
1 kk. curry paszta
5 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A megtisztított csirkemelleket sózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban lassan pirosra sütjük. Közben összekeverjük a mézet, a mustárt, a szójaszószt és a megpirított szezámmagot, majd egyenletesen a bundázott csirkemellre csorgatjuk. A körethez a rizstésztát forró, sós vízbe merítjük pár pillanatra, azután lecsepegtetjük. A csíkokra vágott póréhagymát, a cukkínit, a sárgarépát, a kaliforniai paprikát kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a 1,5 dl kókusztejet, a curry pasztát, összeforraljuk a rizstésztával, tetejére ültetve a kettévágott mázas csirkemellet, forrón esztétikusan tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben