Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg afrikaiharcsa-filé
20 dkg kockázott bacon szalonna
25 dkg reszelt trappista sajt
0,5 kg alma
olaj (a sütéshez)
1 db citrom, 1 db kaliforniai paprika (a tálaláshoz)
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A harcsafiléből 4 egyforma szeletet vágunk, lapjában bevágjuk, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. Egy serpenyőben a kockázott bacon szalonnát felforrósítjuk, belerakjuk a héjától megtisztított, reszelt almát, és pár perc alatt megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot és elkeverjük. A halszeleteket a bevágásnál enyhén kihajtjuk, megtöltjük az almás töltelékkel, majd a végeit fogvájóval rögzítjük, hogy a töltelék ki ne folyjon. Ezután lisztben, enyhén sós felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Éles késsel kettévágjuk, köretként sültburgonyát és jázmin rizst kínálunk mellé. Esztétikusan, zöldségekkel és citromszelettel díszítve tálaljuk.
Jázminrizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó keverés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük, s végül egy finom pergő rizsköretet kapunk.
Sült burgonya
Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg burgonya
2 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megpucoljuk, hasábra vágjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük. Esztétikusan tálaljuk a Töltött harcsa és a jázminrízs mellé.