Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg fekete kagyló
1 cs. petrezselyemzöld
3 dkg aszalt paradicsom
6 gerezd fokhagyma
2 db citrom
5 dkg vaj
2 dl zöldség alaplé
40 dkg spagetti
só, bors
Elkészítési mód:
A kagylókat kefével jó erősen lesikáljuk és bő vízzel átmossuk. A vajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagyma gerezdeket, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, az aszalt paradicsomot, a kagylót és felöntjük 2 dl alaplével. Sóval, borssal ízesítjük. 8-10 perc alatt készre főzzük. (Megj.: A kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.) Menet közben enyhén sós, forró vízben a spagettit megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a kagylóhoz és összekeverjük. Tálalásnál citrommal díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.


