topbar
fejlec01

Aszalt paradicsomos fekete kagyló spagettivel

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg fekete kagyló 
1 cs. petrezselyemzöld 
3 dkg aszalt paradicsom 
6 gerezd fokhagyma 
2 db citrom
5 dkg vaj 
2 dl zöldség alaplé 
40 dkg spagetti 
só, bors

Elkészítési mód:
A kagylókat kefével jó erősen lesikáljuk és bő vízzel átmossuk. A vajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagyma gerezdeket, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, az aszalt paradicsomot, a kagylót és felöntjük 2 dl alaplével. Sóval, borssal ízesítjük. 8-10 perc alatt készre főzzük. (Megj.: A kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.) Menet közben enyhén sós, forró vízben a spagettit megfőzzük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a kagylóhoz és összekeverjük. Tálalásnál citrommal díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben