topbar
fejlec01

Babgulyás, füstölt harcsával

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg szárazbab
60 dkg füstölt afrikai harcsa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 db sárgarépa
1 db gyökér
1 kis db zeller
3 dkg őrölt fűszerpaprika
½ dl olaj
1 ek. liszt
só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát finomra, a tisztított zöldségeket kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot, a többi zöldséget, a fokhagymát és a babérlevelet. Meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük, 2 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. Állandó kevergetés mellett liszttel megszórjuk, azután 1 liter vízzel felöntjük. Belerakjuk a kockázott, füstölt halhúst és egy forralás után 3-4 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemzöldjével díszítve forrón tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben