desszert Baracklekvárral töltött linzer

Hozzávalók:
(10 személyre) (240 kcal/fő)

15 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

15 dkg margarin

10 dkg porcukor

egy kiskanál citromlé

2 kávéskanál sütőpor

1 tasak vaníliás cukor

1 tojássárgája

1 kis üveg baracklekvár

 

Elkészítési mód:

A baracklekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztát kétfelé választjuk, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával párban kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lukas tésztával. Porcukorral meghintve tálaljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben