Hozzávalók:
(10 személyre) (240 kcal/fő)
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
egy kiskanál citromlé
2 kávéskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 kis üveg baracklekvár
Elkészítési mód:
A baracklekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztát kétfelé választjuk, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával párban kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lukas tésztával. Porcukorral meghintve tálaljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.