Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcl/fő)
70 dkg liszt
40 dkg tisztított, darált sertésháj
2 dl tejföl
2 db tojás
1 dl szódavíz
1 ek. ecet
1 kk. cukor
1 kk. só
Töltelék:
30 dkg házi baracklekvár
porcukor (a tetejére)
Elkészítési mód:A darált hájat az ecettel és 10 dkg liszttel összedolgozzuk, botmixerrel habosítjuk, majd hidegre tesszük. A többi hozzávalóból jól kidolgozott, hólyagos tésztát dagasztunk. 15 percig pihentetjük, azután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A pépes, lisztes hájat egyenletesen rásimítjuk, négybe hajtjuk, ismét kinyújtjuk a lisztezett nyújtófával, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. 20 percig hagyjuk pihentetni a tésztát, a lisztezett deszkán nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, a baracklekvárt a közepére rakjuk és a két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk papucsformára. 180 °C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.