Mandulás túrótorta

Hozzávalók:
(12 személyre) (420 kcal/ fő)


A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor

 

A töltelékhez:

  • 60 dkg túró
  • 10 dkg keményítő
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tejföl
  • 1 db citrom héja és leve
  • 2 db tojás
  • 4 cs. vaníliás cukor


A díszítéshez:

  • 5 dkg baracklekvár
  • 5 dkg mandula (forgács)
  • tejszínhab

 

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 190 oC-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a tortaformát, majd előmelegített sütőben 80 perc alatt készre sütjük. (Megj.: Ha sütés közben elkezd sötétedni a torta teteje, fedjük le alufóliával!) Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Az oldalát baracklekvárral bekenjük, meghintjük mandulaforgáccsal, a tetejére tejszínhabot nyomunk és szeletelve kínáljuk.
 

Liszt 0,2 kg 155 Ft/kg 31 Ft
Cukor 0,1 kg 199 Ft/kg 20 Ft
Margarin 0,1 kg 598 Ft/kg 60 Ft
Tojás 4 db 35 Ft/db 140 Ft
Vaníliás cukor 5 cs. 49 Ft/cs 245 Ft
Sütőpor 1 cs. 49 Ft/cs 49 Ft
Túró 0,6 kg 598 Ft/kg 359 Ft
Keményítő 0,1 kg 1396 Ft/kg 140 Ft
Porcukor 0,2 kg 299 Ft/kg 60 Ft
Tejföl 0,4 kg 692 Ft/kg 277 Ft
Citrom 0,1 kg 599 Ft/kg 60 Ft
Baracklekvár 0,05 kg 752 Ft/kg 38 Ft
Mandula 0,05 kg 4990 Ft/kg 250 Ft
Tejszínhab 1 tub. 399 Ft/tub 399 Ft
       
      2128 Ft: 12 = 180 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben