Hozzávalók:
(4 személyre) (380 kcal/fő)
1 kg burgonya
5 dkg vaj
40 dkg liszt
20 dkg tejcsokoládé
30 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl olaj
10 dkg porcukor
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azután a vizet leöntjük róla, a vajjal összetörjük és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle. Lisztes deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk és a közepükbe rakjuk a felkockázott csokoládét. A négy sarkát összecsípjük, a tenyerünkre helyezzük, és szép kerek gombócokat formázunk. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, miután feljön a víz tetejére tovább főzzük pár percig, azután kiszedjük és még forrón beleforgatjuk a menet közben olajban megpirított zsemlemorzsába. Porcukorral meghintve kínáljuk.