topbar
fejlec01

desszert Csokis gombóc

Hozzávalók:
(4 személyre) (380 kcal/fő)

1 kg burgonya

5 dkg vaj

40 dkg liszt

20 dkg tejcsokoládé

30 dkg zsemlemorzsa

0,5 dl olaj

10 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azután a vizet leöntjük róla, a vajjal összetörjük és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle. Lisztes deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk és a közepükbe rakjuk a felkockázott csokoládét. A négy sarkát összecsípjük, a tenyerünkre helyezzük, és szép kerek gombócokat formázunk. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, miután feljön a víz tetejére tovább főzzük pár percig, azután kiszedjük és még forrón beleforgatjuk a menet közben olajban megpirított zsemlemorzsába. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben