Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokis gombóc

Hozzávalók:
(4 személyre) (380 kcal/fő)

 

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azután a vizet leöntjük róla, a vajjal összetörjük és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle. Lisztes deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk és a közepükbe rakjuk a felkockázott csokoládét. A négy sarkát összecsípjük, a tenyerünkre helyezzük, és szép kerek gombócokat formázunk. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, miután feljön a víz tetejére tovább főzzük pár percig, azután kiszedjük és még forrón beleforgatjuk a menet közben olajban megpirított zsemlemorzsába. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Burgonya 1 kg 279 Ft/kg 279 Ft
Liszt 0,4 kg 155 Ft/kg 62 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Tejcsokoládé 0,2 kg 1990 Ft/kg 398 Ft
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft
Zsemlemorzsa 0,3 kg 298 Ft/kg 89 Ft
Porcukor 0,1 kg 318 Ft/kg 32 Ft
       
      944 Ft: 4 = 235 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben