Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Epres pohárkrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(10 személyre)(400 kcal/fő)

 

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 40 dkg eper
  • 2 tojás
  • 6 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 20 dkg cukor


Elkészítési mód:

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, majd a gőz fölött krémesre keverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, kemény habbá verjük, majd óvatosan elvegyítjük a fehér csokoládés alappal. Az epret a cukorral pár perc alatt felfőzzük, és ha kihűlt, magas falú talpas pohárba rétegezzük a fehér csokoládés krémmel. Jól lehűtjük, szervírozáskor tetszés szerint díszítjük.
 

Fehér csokoládé 0,3 kg 2490 Ft/kg 747 Ft
Habfixáló 1  cs. 109 Ft/cs 109 Ft
Tojás 2 db 40 Ft/db 80 Ft
Cukor 0,2 kg 199 Ft/kg 40 Ft
Tejszín 0,6 l 918 Ft/l 551 Ft
Eper 0,4 kg 1300 Ft/kg 520 Ft
       
      2047 Ft: 10 = 205 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben