topbar
fejlec01

 

menu csaladi rakottburgonyagazdagon
Hozzávalók: (4 személyre)

1 kg burgonya
10 dkg gyulai kolbász
2 pár debreceni kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
5 db tojás
3 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg üveges konzervlecsó
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
1 kis kanál zsemlemorzsa
1 dkg kalocsai őrölt paprika
2 dkg vaj

Előkészítés:

Jó bő vízzel mossuk át a burgonyát és héjában tegyük fel főni, ha puhára főtt héjától tisztítsuk meg. A tojást főzzük keményre (10 perc), a szalonnát és a hagymát kockára, a debrecenit, a gyulait, a burgonyát és a tojást karikákra vágjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Elkészítési mód:

A hagymát, a szalonnát és a kolbászokat olívaolajon megpirítjuk, beleöntjük a konzervlecsót, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és készre főzzük. A tepsit kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A karikákra vágott főtt burgonyát kétfelé osztjuk, egyik felét egyenletesen elterítjük a tepsi aljára és rárakjuk a kolbászos-szalonnás zaftos ragut, majd a karikára vágott főtt tojást. A tejfölt hidegen összekeverjük a reszelt sajttal, majd beízesítjük sóval és a felét ráöntjük a tojásokra. A karikákra vágott főtt krumpli másik felével letakarjuk és a megmaradt, jól beízesített sajtos tejföllel lelocsoljuk. Forró sütőben, 150 °C-on, szép világosbarnára sütjük. Amikor kész kockákra vágva tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben