Stíriai metélt
Hozzávalók:
(10 személyre) (510 kcal)
- 80 dkg finom metélttészta
- 60 dkg túró
- 5 db tojás
- 45 dkg tejföl
- 20 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 5 t. vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 1 cs. réteslap
Elkészítési mód:
Enyhén sós vízben a tésztát kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót, a tejfölt, a cukrokat, a tojások sárgáját krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Tojásfehérjéből habot készítünk, elvegyítjük a krémmel, óvatosan összekeverjük a lecsepegtetett tésztával, majd vajjal kikent sütőtálba rakjuk, és lefedjük réteslappal. Előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeletelve, gyümölccsel díszítve esztétikusan kínáljuk.
finommetélt | 0,80 kg | 875 Ft/kg | 700 Ft |
túró | 0,60 kg | 880 Ft/kg | 528 Ft |
tojás | 5 db | 48 Ft/db | 240 Ft |
tejföl | 0,45 kg | 700 Ft/kg | 315 Ft |
mazsola | 0,20 kg | 1200 Ft/kg | 240 Ft |
vaníliás cukor | 5 t. | 20 Ft/t | 100 Ft |
cukor | 0,05 kg | 240 Ft/kg | 12 Ft |
vaj | 0,10 kg | 2495 Ft/kg | 250 Ft |
réteslap | 1 cs. | 160 Ft/cs | 160 Ft |
2.545 Ft.: 10= 255 Ft. / fő |