topbar
fejlec01

desszert Diós mákos torta

 

Hozzávalók:
(12 személyre) (560 kcal)

A tésztához:

3 db tojás

22 dkg kristálycukor

18 dkg finomliszt

6 dl tejföl

6 ek. darált dió

6 ek. darált mák

3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna


A krémhez:

2 csomag vaníliás puding

5 dl tej

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 db citrom leve és héja

 

Elkészítési mód:

Tészta:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet, a tejfölt és a szódabikarbónát. Összekeverjük, azután a masszát 2 részre osztjuk. Az egyik tésztához diót, a másikhoz mákot adunk. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 18 perc alatt külön - külön megsütjük a 2 lapot.

A krém:
A vaníliás pudingot tejben megfőzzük. Amíg kihűl, a vajat, a porcukor, a citrom levét és héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ez a krém kerül a két tészta közé és a tetejére. Majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük és tortaszeletekre vágva tálaljuk. Dióbéllel és szeletelt mandulával díszítjük.


 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben