Hozzávalók:
(10 személyre)
A fehér tésztához:
5 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél tasak sütőpor
1 db citrom leve
A barna tésztához:
5 db tojásfehérje
2 evőkanál rétesliszt
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
fél tasak sütőpor
A krémhez:
10 db tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 csomag vanília pudingpor
25 dkg margarin
3,5 dl tej
Tálaláshoz:
kókuszreszelék
koktélcseresznye
Elkészítési mód:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük. Egy edénybe a kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük majd óvatosan hozzáadjuk a cukros habhoz és belefacsarjuk a citrom levét. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. A barna tésztához a cukrozott tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval és a cukrozott kemény habbal óvatosan összekeverjük. Egy másik tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport és a tejet. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Kenjük a krém nagyobb részét a fehér tésztára, erre tegyük rá a barna tésztát és a maradék krémmel kenjük meg. S végül kókuszreszelékkel hintjük meg a tetejét. Kockára vágva tálaljuk és minden szeletre 1-1 koktélcseresznyét teszünk.