Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
1 tk. szódabikarbóna
1 kk. szalakáli
1 csipet só
Kakaós töltelék:
1/2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
10 dkg darált keksz
15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
Elkészítési mód:A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
Az első sült tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második sült tésztalappal lefedjük, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik sült lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik sült tésztalapot rárakjuk.
Csokimáz: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.